By: PaPa MaMa LuQMaN

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 9-Jan-2008 14:19 Email | Share | | Bookmark
CREATE NEW FP....

ATTENTION ALL!!

MY NEW FP IS STILL UNDER PROGRESS....I WILL OPEN FOR GENERAL SOON....HOPE NO MORE "HANTU" LAGI DISTURB MY HAPPINESS....


SELAMAT TAHUN BARU MAAL HIJRAH 1429 UNTUK SEMUA....

OK!!HAVE A NICE DAY!!!

-bYe-


Wednesday, 12-Dec-2007 14:50 Email | Share | | Bookmark
kenapa lock FP???

ni la soalan yg mama terpaksa jawab hari ni bertalu-bertalu....so mama terangkan lah kat sini ye....sebab my FP is for mommies² lam FP ni....for my relatives and close friends...for my ex-friends...member sekolah dulu...member poly....& sapa lagi ek??ada tertinggalka??xingat la untuk siapa lagi....yg penting bukan untuk hantu-hantu yg suka ganggu hidup kita.....betultak?? ::PEACE~~~~

p/s::kalo ada mommies² yg minta pass FP CT@mamaLuqman ni kasi ja....maybe i missed to pass them my password.....ok thanks....


Tuesday, 27-Nov-2007 02:37 Email | Share | | Bookmark
HaPPy 3rd Anniversary to us & Happy 16 mos my lil' tomato...

Quote:
Also a big congratulation to my "first love" Muhammad Amri Farez on your excellent result in UPSR....4A 1B....






Yahooo!!!Luqman already back to penang on last 24th oct..WELCOME HOME MY DARLING!!!!! tp.....last week angah luqman datang penang pinjam luqman wat balik jap....opah rindu.....huhu ....oklah....kalau opah rindu,mama memang lemahnye....benar-benarlah dia rindu tu....ye lah 8 bulan luqman dibawah jagaan dia....so lepas ni kalau opah rindu,mama ambil opah datang penang lak ye...best... best..

Luqman already 16 month now.....His motorskills are excellent...almost all our instruction he understand & follow...able to agree or disagree what he want or not with angguk and gelengkan kepala dia....he is able to identify the human body in Malay.If momma said"Show momma where's your teeth " ..pastu dia tunjuk lah sambil sengih2 ..cute sangat....
Luqman very active when playing time and kuat gelak sampai dah hilang suara baru-baru ni.....sekarang dah ok sikit dah...
Besides, he loves his bathing time so much...sometimes bila mama lepa sikit,dah bersila dalam bilik air.....aayyyooo....tak larat salin baju dia...he loves books so much...
About his eating habits, most of the food he choosed like his papa taste.....memilih juga ini budak....before 1 year ari tu ok je pemakanan dia...he love nasi goreng,soup,kerepek,maruku and whatever yg krup...krup..... what make momma worry is dia mmg tak suka buah and kalau rasa ada sayur or something in his rice,dia akan ludahkan balik.....(betul-betul ikut papa nih... )


cewahhh....mama buat entry dalam entry bahasa rojak pulak....mama sekarang menyahut kempen yg dianjurkan NC06 INTEL sekarang ni..."LET'S SPEAK ENGLISH" mama rasa cam tak best je buat entry lam english....hehehe...


Tuesday, 23-Oct-2007 11:28 Email | Share | | Bookmark
AiDiLFitRi 1428H....

Mama lum sum sekali entry untuk luqman 15 bulan,hari raya,rasmi slide&swing dan rasmi t-shirt LAIN-brand......

Hari ni genap luqman setahun 3 bulan dah.... cepatnye masa berlalu...dah macam-macam akal dia tunjuk...dah makin cerdik anak mama ni...baru ni pergi timbang naik 500g...berat sekarang 8.5kg....ok lah tu...anak mama ni slim je....seluar pun dah nak londeh...slim sangat...
ini la gambar budak setahun 3 bulan yg makin aktif ni....tu la hadiahnyer....nampak tak kat kening sebelah kiri tu???




Dah ada 8 batang gigi...
Dah pandai berlari.....kakak ngan abg lari dia pun lari....main cam org besar....
Dah pandai cerita macam-macam dah dgn penuh khusyuknya cerita kat kita....tp tak faham satu butir apa pun dia cerita....
kalau nak apa² tarik kain/sluar mama ke tempat benda yg dia nak itu....
Sebelum tido salam semua orang dulu,opah,tokwan,angah pahtu baru masuk bilik tido ngan mama....
Tak nak tido atas katil langsung....12 jam tido,nak tido lam buai je....kalo mama angkat sejam je leh bertahan atas katil tu.....camna ek??mommies ada tips tak bagaimana nak pisahkan luqman dari buai....oteng plak siang memang luqman tak isap langsung cuma time sebelum tido je....
Cukup susah nak didekati dengan org yg tak dikenali nya....balik raya kat perlis....kempunan la semua tak dapat gomol ngan luqman.....hehehehe....takpa cube next time k...
Kalau tanya nak tido??dia angguk tanda dia mahu,dan pantas bergerak ke arah pintu bilik.....kalo dia geleng tu tanda dia tak mahu lah tu....jgn la paksa.....
CUKUP SUSAH nak pakaikan pampers,org nak pakaikan dia tolak ngan tangan dia sambil dok tengok muka kita....nakal tau...cukup susah nak bagi makan.....tapi makanan favourite dia roti gardenia dan jejari kentang(mama buat sendiri...)nasi lembik mmg dah tak layan langsung dah.....luqman skang makan nasi ngan kuah sup ke,kuah lemak ke atau gaul dengan lauk pun dah ok.....tp nak kena kejar keliling rumah baru nak makan.....
Baru start pakai bedak Aiken....dia boleh ambil rasa/makan bedak tu....bukan sekali dua....dah banyak kali buat camtu(mama tak pernah letak bedak kat badan luqman start dari lahir sampai umur dia setahun 3 bulan ni....)mama letak pun sebab luqman kuat menggaru sekarang ni.....
Dah boleh minta tolong ambilkan pampers,napkin.....bila buka baju cepat ja angkat tunjuk kat mama then mama cakap pergi letak kat besen,dia pun berjalan la letak kat besen kat bilik air dapur nu....
Kalau mama bagi tau sesuatu,angguk mengaku "arh""arh"kemain lagi....entah faham entah tidak.........contoh macam mama nak balik ke penang....mama cakap la kat dia mama nak balik penang dah....luqman jangan nakal-nakal....dok ngan opah baik-baik...jangan nangis-nangis....ngaku "arh"arh" kemain lagi......tp bila nampak teksi mai ambil mama depan rumah nangis plak dah.....
Skang dah pandai marah kita balik....kalau kita marah dia,dia marah kita balik...."arrgghh"arrgghh" lawan balik......cute la pulak...
Yang mama best sekali kalo nangis mesti cari mama juga sambil panggil "mi...." dan datang peluk mama sampaikan org ingat luqman panggil mama umy.....
Kalau mood tengah baik tu...mama cakap "cepetit cikit"...dia pun datang la cium mulut mama....
Mama buat² terkejut sebut "Allahuakbar" dia pun wat-wat terkejut juga sebut "owwoh".Suatu malam tu betul-betul buat mama ngan opah tergelak ngan keletah luqman....camana org usik dia,camtu la juga dia ikut....dia pegang kasut dia pastu dia lepas macam terkejut cam seolah-olah ada benda kat kasut tu sambil sebut"oh"oh"oh".....sambil buat² terkejut....mmg lawak+cute sangat....dia dok ulang banyak-banyak kali....
Dah pandai usik orang buat lari terketek-ketek....camana mama buat kat dia cam tu la dia buat balik..


ini plak entry untuk hari raya...

kami bertolak dari ipoh kul 11am 11/oct....Luqman langsung tak tido sampailah ke penang....syok kot naik car jalan jauh ni....dah lama dia tak dok lam car seat dia lama-lama....nampaknya ok ja...kadang-kadang ada juga dia gelisah sebab tersekat pergerakan dia kan....papa soh angkat dia dok belakang ngan mama,mama cakap biar,kalau ajar angkat sekali nanti dia tahu dah,kalau merengek nanti mama angkat dia.....tp kami kerap la berhenti R&R bagi luqman rest kejap....kami singgah penang dulu shopping baju raya lagi kat luqman kat queensbay mall....singgah umah wa jap...pahtu kuar dari png kul 4pm....hujan lebat lak....nak kata highway jammed,bolehla tahan....tak la jammed sangat tahun ni....tak macam tahun lepas....tp kami sampai perlis kul 8 la juga....4 jam perjalanan...biasanya dari png 2 jam ja....tp better then last year la 5 jam perjalanan.....

Seperti tahun-tahun sebelum ni raya pertama di perlis....raya kedua baru balik ipoh....nak wat camana....adik beradik mama dok jauh-jauh,so raya pertamalah dapat berkumpul ramai.....sibbaik lah papa jenis yg memahami....papa tak kisah pun tiap² kali raya pertama kat kampung mama.....ermmm...sayang tau papa luqman ni!!!! kebetulan kat ipoh pula,start raya kedua baru meriah....
team kaler tahun ni hijau....tp cam tak sama tone kaler je...hehehe....Luqman plak tak sporting masa bergambar....tak nak pakai lebainya.....masa beli siap boleh ronda-ronda dan sengih-sengih depan cermin lagi ngan lebai dia tu,bila tiba raya taknak pakai lak.....



Seperti biasa pah sembahyang raya((mak-mak tak pergi pong....bapak-bapak je pegi....))bermaaf-maafan((part ni mama tak tahan ni.....gambar masa bersalaman takda sebab tengah syahdu-syahdan masa tu.)),pahtu bergambar....that's why gambar cam tak best sikit sebab make-up dah habis.....nangis...bukan sbb bersalam ngan papa.....ngan papa selalu terlewat....heheheh.....dah habis raya sebelum tido baru salam ngan papa....sunyi....baru ikhlas sikit....kwang...kwang....kwang....pah selesai semua 1st pergi open house umah jiran sekampung ku Dato' Seri Shahidan Kassim......slllurrrppp....kenyang....bukan setakat kenyang,kami seperti biasa anak cucu pak bakar harus dapat special duit raya....org dah kasi,terima kasih je lah kan....
pah tu ziarah kubur arwah pak ngah,tok,tokwan dan mak tih mama......pah tu ziarah sanak saudara yg dah lama tak jumpa......



Quote:
sebenarnya ada sorang lagi anak mak ngah ni...MUHD. AMRI FAREZ....ntah...awal² dah hilang...lum sempat bergambar...."untuk ammi:mak njang tau ammi selalu tngk FP adik Luqmankan....ni mak njang nak cakap sikit....study rajin² tau untuk UPSR...kalau dapat 5A mak njang kasi adiah special nya...ok sayang ammi sangat-sangat..."

LUQMAN???Ini kali kedua luqman beraya...mmg best sangat raya tahun ni....dia dah bleh berjalan.....tp tak larat kepung la pulak....takpa papa rajin melayan.....mama nak mengadap juadah sedap-sedap....hehehehe.....luqman kutip banyak duit raya tahun ni.....

ni gambar masa luqman singgah png jap sblm balik beraya perlis....ni la first time luqman merasmikan slide & swing dia....dah dekat 2 bulan mama beli tp luqman lum rasmi lagi.....nampak dia happy dapat naik swing tu...cuma slide lagi dia tak tahu nak main bebetul....



ni plak gambar luqman menerai pakai baju LAIN-brand dah sebulan lebih dah dapat baru nak rasmi....hehehe....luqman smart sangat pakai t-shirt hitam.....semua adik beradik mama ngan papa sampai jiran pun puji cantiknya baju luqman tu....mama pun turut vervangga dengan pemilihan kaler yg tepat ...Cantik tak Luqman pakai BLACK & PINK???








Sunday, 7-Oct-2007 05:20 Email | Share | | Bookmark
Look a like meter....interesting...

Quote:
mama skang dah takleh kuar berdua soping ngan luqman dah.....xlarat nak kejar dia....tak mahu didukung langsung....buat macam jalan tu jalan dia yg punya.....suka tegur orang.....pantang jumpa tangga,jangan harapla nak boleh pergi tempat lain(maklumlah tak pernah jumpa tangga),mama dah kena sekali dah,so lepas ni mama TAK AKAN kuar berdua ngan luqman selagi luqman tak janji ngan mama akan berkelakuan baik!!!

Assalamualaikum buat semua pengunjung fotopages ini, Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin......

Kami akan bercuti start 10th October 2007 and will be back on 21st October 2007 ini. Semoga Aidilfitri ini akan lebih mengeratkan lagi silaturrahim antara kita.

Salam Ikhlas daripada CT,Pali&Luqman


kawan² cubalah buat meter ni....best juga....klik sini http://www.myheritage.com/FP/Company/look-alike-meter.php mama pun dapat dari mama ILman


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net